×
Mikraot Gedolot Tutorial
 
(1) וְאִי כְּתַב רֹאשׁוֹ וְלָא כְּתַב זְקָנוֹ הֲוָה אָמֵינָא מַשְׁמַע תַּרְתֵּי דְּאָתֵי עֲשֵׂה וְדָחֵי אֶת לֹא תַעֲשֶׂה וּמַשְׁמַע דְּהַקָּפַת כׇּל הָרֹאשׁ שְׁמָהּ הַקָּפָה וְאַכַּתִּי בְּתַעַר מְנָלַן לְהָכִי כְּתַב רַחֲמָנָא זְקָנוֹ.
And had the Torah written only: “His head,” and not written: “His beard,” I would say that “his head” teaches two matters. First, that a positive mitzva comes and overrides a prohibition. And it also teaches that rounding the entire head is called rounding. And still, from where do we derive that a leper must shave with a razor? For this reason the Merciful One also wrote: “His beard,” and we derive from the prohibition that bars priests from destroying their beards that the removal of the beard involves the use of a razor.
מיוחס לרש״יתוספותתוספות רי״דפירוש רא״שפירוש הרב שטיינזלץעודהכל
ואי כתב רחמנא ראשו ולא כתב זקנו ה״א – דהאי דכתיב ראשו תרתי משמע דאתי עשה דמצורע דכתיב וגילח את כל שערו ודחי לא תעשה דלא תקיפו את פאת ראשכם ומשמע נמי מדכתיב לא תקיפו פאת ראשכם דהקפת כל הראש שמה הקפה אבל עדיין לא מצינו דבתער הוי להכי כתב רחמנא זקנו למילף ליה מפאת זקנם לא יגלחו דכתיב ביה השחתה [וגילוח] דהיינו תער.
ואיצטריך למיכתב זקנו [וראשו] דאי כתב רחמנא זקנו ולא כתב ראשו ה״א דהקפת כל הראש [לא שמיה] הקפה – דעיקר איסור הקפה דכתיב לא תקיפו פאת ה״א היינו דוקא כשנוטל הפאות לבד כדאמר בעלמא איזו היא הקפה זה המשוה צדעיו לאחורי אזנו ופדחתו פי׳ צידעא הוא השער הרבה וגדל סמוך לאזנים ומאחורי אזניו חלק הוא ואין שם שער וכן בפדחתו אין שער וכשנוטל אותם שבצדעיו דהיינו פאת הראש ויהיה חלק שער נמצא שהוא שוה לאחורי אזניו ופדחתו ובהא כ״ע מודו שהוא בלאו ופליגי במגלח כל הראש וגם הפאות דאיכא למ״ד שמה הקפה ואיכא למ״ד לא שמה הקפה.
להכי כתב רחמנא ראשו – לגלות לן דהקפת כל הראש שמה הקפה כיון דדחי עשה דוגילח ראשו ללאו דהקפה ש״מ הקפה היא.
ואי כתב רחמנא ראשו ה״א משמע תרתי – כלומר אף כי משמע תרתי דמשמע דעשה דחי לא תעשה ומשמע נמי דהקפת כל הראש שמה הקפה [ואכתי] בתער לא ידעינן שיהא גילוח דמצורע דוקא בתער שהרי אהקפת פאת ראש חייב אפילו במספרים שלא בתער שלא הוזכר תער בקרא אלא לא תקיפו סתמא כתב רחמנא זקנו מינה דרשי רבנן לעיל דתגלחת דמצורע דוקא בתער הלכך צריכי תרתי ראשו וזקנו ואי קשיא לרבנן היכא דהוא נזיר ומצורע דאיכא בראשו דנזיר תרי לאוין ועשה לאו דתער לא יעבור ועשה דגידול פרע ולאו דהקפה מנא להו לרבנן דדחי עשה דגילוח דמצורע לכל הנהו וצ״ל הכל נפקא להו מראשו דמקרא מלא דבר הכתוב לא שנא הוא נזיר ולא שנא אינו נזיר ועוד כיון דגלי לן בזקנו דדחי עשה דגילוח לאו ועשה דכהנים לאו דהשחתת זקן ועשה דקדושים תהיו הוא הדין שידחה ב׳ לאוין ועשה דאין סברא להם לחלק בין לאו אחד לשני לאוין והכי איכא תנא לקמן (נזיר נח.) [בגדילים] דלא מפליג בין לאו אחד לשני לאוין ואע״ג דלאו ועשה [דכהנים] אינו שוה בכל ה״נ לאו ועשה דנזיר [ולאו] דהקפה אינו שוה בכל אלא בנזירין ואנשים לאו דהקפה ולקמן בפרק שני נזירים (נזיר נח.) חשיב לאו דנזיר שוה בכל ועביד צריכותא דנזיר מכהנים לא אתי שכן אינו שוה בכל וכהנים מנזיר לא אתי שכן ישנו בשאלה וא״ת לר״א כיון דמוקי ראשו לראשו דנזיר ולמימר דעשה דגילוח דחי לאו דתער לא יעבור [וגם] עשה דגידול פרע מאי איצטריך תו [זקנו] לר״א דעשה דגילוח דחי לאו דכהנים דהשחתת זקן [ועשה] דקדושים [תהיו] תיפוק ליה מראשו דאיכא למיפרך מה לראשו דנזיר שכן ישנו בשאלה ועוד מה לכהנים שכן ריבה בהן הכתוב מצות יתירות ולכך לא ידחה עשה דגילוח לאו ועשה דכהנים וכ״ת לכתוב זקנו ולשתוק מראשו דראשו איצטריך לר״א לאגמורי לן דמצות גילוח דמצורע הוי דוקא בתער ולא בשאר משחיתים כדאמר לעיל.
השתא (פ״ק) משמע הכא בסוגיא דידן דהקפת הראש הוי אפילו בלא תער וכן איתא בת״כ זאת תהיה תורת המצורע ראשו מה ת״ל לפי שיש בזקן משא״כ בראש ובראש משא״כ בזקן שהראש אסור במספרים והזקן מותר והא דתניא בתוספתא (דמכות פ״ג) חייב שתים אחת לצידעא מכאן ואחת לצידעא מכאן ואינו חייב עד שיקיפנו בתער היינו כעין תער ובמכות (דף כ:) נמי דקאמר משוה צידעיו לאחורי אזנו ופדחתו נמי היינו כעין תער ואפילו במספרים וההיא דת״כ איכא למדחי דע״כ לאו באיסור הקפת הראש מיירי אלא בנזיר דאסור לגלח ראשו תוך ימי נזרו ואף במספרים למ״ד לעיל לרבות כל מעבירין והכי מוכחא סיפא דהתם דתנא בו והראש מותר לכל אדם והזקן אסור לכל אדם ואי בהקפת הראש איירי איך מותר ראש בכל אדם אלמא בנזיר מיירי וקאמר דתגלחת אינו מותר בכל אדם שאינם נזירין ומיהו צריך ליזהר שלא ליטול פאת הראש אפילו במספרים דשפיר איקרו כעין תער וכן נהגו העולם כשמגלחין התינוקות לשייר בצדעיהן הרבה שערות.
ואי כתב ראשו הוה משמע תרתי משמע דאתי עשה ודחי את לא תעשה ומשמע דהקפת כל הראש שמה הקפה ואכתי בתער מנלן להכי כתב רחמנא זקנו – ראיתי מדקדקים מיכן מדלא מצי למילף תער מראשו אלא מזקנו ש״מ דהקפת הראש אסורה במספרים כבתער. ואינו נראה לי שאין זו אלא דחיה בעלמא דאי הוה כתב ראשו ולא זקנו אכתי לא הוה ידעינן דמצורע צריך תער דהוה אמינא הקפה דאסר רחמנא אפילו במספרים ת״ל זקנו אבל מיהו אין הקפה אסורה אלא בתער דכיון דקרא לא קפיד אלא אעיקרי השיער שאין הקף ראשו עגול אלא בעיקרים שהרי ציצת שערו תלוי מיכן ומיכן אלא העיקרים הם נטועים בעיגול חוץ מן הצדעים שיורדים העיקרים ומעכבים את העיגול ואם הסיר הצדעים נמצא ראשו מוקף אם כן אינו אסור אלא בתער שמסיר כל העיקרים. עיין מה שכתבתי בפסוק את ראשו ואת זקנו.
ור׳ אלעזר דאתי עשה ודחי את לא תעשה מנא ליה יליף מגדילים – קשיא לי דמשמע מהכא דר׳ אלעזר צריך למילף מגדילים אבל רבנן לא ובפרק קמא דיבמות בה׳ קמיתא מוכח דאפילו רבנן דדרשי׳ ראשו מלאו דהקפה לא מצו למילף דאתי עשה ודחי את לא תעשה אלא מגדילים.
ואי כתב רחמנא ראשו ה״א משמע תרתי וכו׳ – כלומר אף על גב דשמעינן מינה תרתי דאתי עשה ודחי ל״ת והקפת כל הראש שמה הקפה אכתי תער מנ״ל. דעל הקפת פאת הראש בין בתער בין שלא בתער מיחייב. להכי כתב רחמנא זקנו דשמעינן מינה דתגלחת מצורע בתער ומכאן יש ללמוד דאסור להקיף צדעיו אף במספרים. ומיהו דוקא כשנטלן סמוך לראש דהכי משמע לישנא דאמר במכות המשוה צדעיו לאחורי אזניו. ובתוספתא נמי תניא חייב ב׳ א׳ לצדעיו מכאן וא׳ לצדעיו מכאן ואינו חייב עד שיקיפנו בתער והיינו כעין תער וע״כ הורגלו להניח צדעיו מלגלח:
ואי כתב [ואם היתה התורה כותבת] ״ראשו״ בלבד ולא כתב [היתה כותבת] גם ״זקנו״, הוה אמינא [הייתי אומר]: אמנם משמע כאן תרתי [שני דברים]: גם דאתי [שבא] ציווי עשה ודחי [ודוחה] את לא תעשה, ומשמע מכאן גם שהקפת כל הראש שמה הקפה. ואכתי [ועדיין] שתהא מצוות גילוח מצורע בתער מנלן [מניין לנו]? להכי כתב רחמנא שם כך כתבה תורה] גם ״זקנו״, ולמדנו מאיסור השחתת זקן בכהנים שהכוונה לתער.
And had the Torah written only: “His head,” and not written: “His beard,” I would say that “his head” teaches two matters. First, that a positive mitzva comes and overrides a prohibition. And it also teaches that rounding the entire head is called rounding. And still, from where do we derive that a leper must shave with a razor? For this reason the Merciful One also wrote: “His beard,” and we derive from the prohibition that bars priests from destroying their beards that the removal of the beard involves the use of a razor.
מיוחס לרש״יתוספותתוספות רי״דפירוש רא״שפירוש הרב שטיינזלץהכל
 
(2) ור״אוְרַבִּי אֱלִיעֶזֶר אדְּאָתֵי עֲשֵׂה וְדָחֵי אֶת לֹא תַעֲשֶׂה מְנָלֵיהּ יָלֵיף מִגְּדִילִים דְּתַנְיָא {דברים כ״ב:י״א} לֹא תִלְבַּשׁ שַׁעַטְנֵז

The Gemara asks: And Rabbi Eliezer, from where does he derive the general principle that a positive mitzva will come and override a prohibition? The Gemara answers: He derives it from the mitzva of ritual fringes. As it is taught in a baraita: This verse: “You shall not wear diverse kinds of wool and linen” (Deuteronomy 22:11),
עין משפט נר מצוהמיוחס לרש״יתוספותפירוש רא״ששיטה מקובצתפירוש הרב שטיינזלץעודהכל
1ור״א דאתי עשה ודחי לא תעשה מנליה – בשלמא לרבנן דילפי מצורע מזקנו דבהשחתת זקן אתא ליה עשה דוגילח את כל שערו ודחי ליה ללאו דהשחתת זקן אלא לר״א מנא ליה אי מהשחתת זקן כרבנן כיון דלר״א לא אתי ליה עשה דוגילח את כל שערו ולידחי לגמרי את לא תעשה דהשחתת זקן דלדידיה בתער הוא דמישתרי מצורע אבל לא במלקט ורהיטני לא אתיא ליה עשה בהדיא ודחי ליה לכוליה לא תעשה אלא לפלגא דבתער מישתרי אבל לא במלקט ורהיטני ואי מראשו דמצורע דדחי ליה ראשו דבנזיר איכא למיפרך מה לנזיר שכן ישנו בשאלה ואי מזקנו דכהן מצורע דמותר בתער איכא למיפרך נמי דמכהן לא ילפינן שכן לאו שאינו שוה בכל וכדאמר לקמן בפרק שני נזירין (דף נח:).
נפקא ליה – מדתניא כו׳.
1. בדפוס וילנא מופיע כאן ד״ה ״ורבנן״ שמופיע במהדורתנו לקראת סוף דף מ״א.
ור״א דאתי עשה ודחי לא תעשה מנא ליה – וא״ת וליתי מראשו וזקנו דדחי עשה אפילו לאו ועשה וכ״ת דמה להנך שכן לאו שאינו שוה בכל הוא דלאו דזקנו ליתא בנשים כדאמר פ״ק דקידושין (דף לה:) א״כ גם לרבנן תיקשה מנלן דבעלמא עשה דחי לא תעשה ואומר הר״ף דמש״ה פריך לר״א דמוקי להאי ראשו משום נזיר דאיכא לאו ועשה וא״כ [צריך] מקרא אחרינא דאל״כ לא מצי לאוקמי לקרא דראשו ללא תעשה ועשה אלא בלאו גרידא ובראשו דאיניש דעלמא למידחי לאו דהקפה כמו שרבנן מעמידין אותו לאשמועינן דהקפת כל הראש שמה הקפה וזקנו לאשמועינן דאפילו לאו ועשה דחי ואי לא הוה [כתיב ראשו לא הוי] ידעינן דהקפת כל הראש שמה הקפה קמ״ל ראשו. ובתוספות אחרינא מפרש הכי לר״א עשה דדחי לא תעשה מנא ליה מדמוקי זקנו לעיל בכהן מצורע ודחי עשה דגילוח לאו ועשה דכהנים לאו דזקן ועשה דקדושים תהיו אלמא פשיטא ליה לר״א בעלמא דעשה דחי לאו גרידא דאל״כ מנא ליה לאוקמיה בכהן לוקמיה בזקן דישראל דמצורע ולאשמועינן דעשה דגילוח דמצורע דחי לאו דהשחתה דישראל אבל בכהן מצורע דלמא לא דחי לאו ועשה דכהנים דקדושים דבשלמא לרבנן דמוקמי ראשו דמצורע למימר דעשה דגילוח דחי לאו דהקפת הראש א״כ ה״ה דעשה דמצורע דחי לאו דפאת זקן והלכך לישראל וכו׳ והר״ם אמר דלרבנן ניחא דמצינו למימר דראשו אם אינו ענין לשאינו שוה בכל דנפקא לן מזקנו אפילו לאו ועשה שאינו שוה בכל תניהו ענין ללאו השוה בכל ואל תתמה דהלא שפיר אצטריך ראשו לאשמועינן דהקפת כל הראש שמה הקפה דאיכא למימר [מסברא] נפקא ליה וכזה תמצא הסוגיא חלוקה ריש שני נזירין (לקמן דף נח. ושם) דמעיקרא בעי הש״ס למימר דמוקי ראשו להקפת ראש גרידא לאשמועינן דהקפת כל הראש שמה הקפה ובתר הכי צ״ל בכלל הסוגיא דהקפת כל הראש שמה הקפה לרווחא דמלתא אמרה הש״ס הכי את״ל דשפיר נפקא לן דעשה דוחה לא תעשה מגדילים אכלאים [אתי ואי] אתי גדילים לכדרבא כדאמר במסכת יבמות (דף ד:) שקיל הש״ס דהא לרבנן שפיר נפקא דעשה דוחה לא תעשה באם אינו ענין ואז נאמר דהקפת כל הראש שמה הקפה כדמסיק ריש פרק שני נזירין אבל לר״א דמוקי ראשו לנזיר מצורע וגם זקנו אתא לכהן אי גמרינן מנייהו נאמר דפליגי דעשה דוחה לא תעשה ועשה אבל לר״א צ״ל ע״כ דנפקא ליה דעשה דוחה ל״ת גרידא בכל לאו כהאי דאי לא תער מנא ליה במצורע דאי מראשו דלמא לאו למדחי נזיר דאית ביה תרי לאוי דהקפת דנזיר אלא לאו דהקפה גרידא אלא דס״ל השתא להש״ס דפליג ר״א [ואמר] הקפת כל הראש לא שמה הקפה אלא משום דאיכא למפרך כדפרישית בריש מסכת יבמות (דף ה. ושם) מה לכהן שכן אינו שוה בכל נזיר יוכיח מה לנזיר שכן ישנו בשאלה ואיצטריך תרוייהו ואכתי דעשה דחי לא תעשה השוה בכל מנליה.
יליף מגדילים – דסמכיה רחמנא ציצית לכלאים למימר דעשה דציצית דחי לא תעשה דכלאים ובהכי ניחא בריש מסכת דיבמות לא מצי הש״ס למיפשט דעשה דוחה לא תעשה גרידא השוה בכל מראשו וזקנו והכא פשיטא לרבנן דדחי בלא גדילים והשתא ניחא ליה דסוגיא דשמעתין דיבמות דבעי למימר דאיצטריך קרא לראשו דהקפת ראש שמה הקפה ולהכי ליכא לאוכוחי דעשה דוחה לא תעשה באם אינו ענין [אבל] ריש סוגיא דפרק שני נזירין סבר הקפת כל הראש שמה הקפה מסברא.
ור״א דאתי עשה ודחי ל״ת מנא ליה דראשו אצטריך לגלוח מצורע בתער – ומהיכן אתי ליה דחייה. מגדילים תעשה לך דאתי עשה דגדילים ודחי ל״ת דלא תלבש שעטנז וכו׳ מדגלי רחמנא גבי נזי׳ ביום השביעי יגלחנו ולא איצטריך דכבר כתיב וגלח את ראשו אלא לאשמועינן דבעינן תגלחת שלימה שלא ישייר כלום הא בעלמא רובו ככולו. האי בנזיר טמא כתיב האי יגלחנו דמשמע כולו ומתני׳ קתני אף בנזיר טהור ב׳ שערות מעכבות:
נזיר שגלח ושייר ב׳ שערות – ונמצא שלא קיים מצות גילוח דב׳ שערות מעכבות בו:
צמח ראשו – אותן שערות חזרו וצמחו:
וחזר וגלח אותן ב׳ שערות ששייר בגילוח הראשון מי אמרינן הרי גלח כל שערותיו באלו ב׳ התגלחות. או דלמא בפעם ראשונה לא גלח כיון דשייר ב׳ שערות והשתא נמי כיון דצמח שער ראשו לא מקרי גילוח מה שגלח ב׳ שערות:
וגלח א׳ ונשרה א׳ מהו מי אמרינן כיון דלא גילח אלא א׳ לא קיים מצות גילוח – או דלמא כיון דבשעה שהתחיל לגלח היו לו ב׳ שערות קיים מצות גילוח:
גלח שערה שערה מבעי׳ ליה – מלתא דפשיטא היא דקיים מצות גילוח כיון דבהתחלת התגלחת היה לו כדי גילוח:
אלא אימא נשרה א׳ וגילח א׳ מהו דכשבא לגלח לא היה בו כדי שיעור גילוח:
א״ל גילוח אין כאן שער אין כאן – אי שער אין כאן גילוח יש כאן. ה״ק אע״פ ששער אין כאן מצות גילוח אין כאן הואיל ובתגלחת הראשון שייר ב׳ שערות ועתה כשבא לגלח לא מצא ב׳ שערות לא קיים מצות גילוחף נזיר חופף פריי״ר בלע״ז חופף שערותיו בנתר ובאדמה. ואף אם הוא משיר שערות (דבק שערות) דבר שאין מתכוין הוה ומותר כר״ש:
ומפספס מבדיל שערותיו זו מזו:
אבל לא סורק דהוי פסיק רישיה כדמפרש בגמ׳ ורבי ישמעאל אומר אף לא יחוף באדמה דחשיב ליה פסיק רישיה:
נימין מדולדלות – נימין שאינן מחוברות יפה ונוחין לינתק:
מפני שמשרת את השער תנן – ולא אסר אלא אדמה המשרת:
מפני המשרת תנן ואסר בכל מיני אדמה גזרה אטו אותה המשרת:
נזיר שהיה שותה יין כל היום – ולא התרו בו אלא פעם א׳:
אל תשתה אל תשתה שהתרו בו בין שתיה לשתיה:
חייב על כל שתיה ושתיה דהתראות מחלקות:
ור׳ אלעזר דאתי עשה ודחי לא תעשה מנא ליה. פירוש בכהן מצורע בעי. דאי מזקנו דמצורע אתא למימר דמגלח בתער ודחי לאו דפאת זקן דילמא היינו דוקא בישראל מצורע אבל בכהן מצורע אימא דלא יגלח זקנו בתער ולא תדחה עשה דקדושים יהיו ולאו דפאת זקן.
בשלמא לרבנן. דמוקמי ראשו למצורע דדחי לאו דהקפת הראש אם כן הוא הדין דעשה דמצורע דחי לאו דפאת זקן. ואם כן זקנם דמצורע לישראל מצורע לא איצטריך דמראשו נפקא ותנהו ענין לכהן מצורע אף על גב דאין ביה עשה ולא תעשה. ואף על גב דזקנו איצטריך לאשמועינן תער במצורע מכל מקום אין סברא דליתי להאי גרידא אלא לכהן מצורע מציאתו. אלא לר׳ אליעזר דמוקי קרא דראשו לנזיר מצורע מיניה לא ידענא דמידחי לאו דפאת זקן גבי מצורע דמה לנזיר שכן ישנו בשאלה. ואם כן אימא דזקנו לישראל מצורע דוקא אתא דליכא אלא לאו. אבל כהן מצורע דאיתא לאו ועשה לא. ומשני יליף ליה מגדילים ואתי עשה דציצית ודחי לאו דכלאים.
תניא לא תלבש וסמיך ליה גדילין תעשה לך. ומהכא נפקא לן בעלמא דאתי עשה ודחי לא תעשה. והוא הדין דחזינא מיניה דעשה דמצורע דחי לאו דפאת זקנם ואייתר ליה זקנו לאוקומא בכהן דמידחי לאו ועשה.
ושואלים: ור׳ אליעזר, הדין הכללי דאתי [שבא] ציווי עשה ודחי [ודוחה] את לא תעשה מנליה [מנין לו]? ומשיבים: יליף [לומד] הוא דבר זה מגדילים של ציצית. דתניא כן שנינו בברייתא], אף שנאמר ״לא תלבש שעטנז״ (דברים כב, יא),
The Gemara asks: And Rabbi Eliezer, from where does he derive the general principle that a positive mitzva will come and override a prohibition? The Gemara answers: He derives it from the mitzva of ritual fringes. As it is taught in a baraita: This verse: “You shall not wear diverse kinds of wool and linen” (Deuteronomy 22:11),
עין משפט נר מצוהמיוחס לרש״יתוספותפירוש רא״ששיטה מקובצתפירוש הרב שטיינזלץהכל
רשימת מהדורות
© כל הזכויות שמורות. העתקת קטעים מן הטקסטים מותרת לשימוש אישי בלבד, ובתנאי שסך ההעתקות אינו עולה על 5% של החיבור השלם.
List of Editions
© All rights reserved. Copying of paragraphs is permitted for personal use only, and on condition that total copying does not exceed 5% of the full work.

נזיר מא: – מהדורת על⁠־התורה (כל הזכויות שמורות)
כולל ניקוד ופיסוק בפרקים מובחרים באדיבות הרב דן בארי וניקוד בשאר מסכתות באדיבות דיקטה - המרכז הישראלי לניתוח טקסטים (CC BY-NC), עין משפט נר מצוה נזיר מא:, מיוחס לרש"י נזיר מא:, תוספות נזיר מא:, תוספות רי"ד נזיר מא:, פירוש רא"ש נזיר מא:, שיטה מקובצת נזיר מא:, פירוש הרב שטיינזלץ נזיר מא:

Nazir 41b – William Davidson digital edition of the Koren Noé Talmud, with commentary by Rabbi Adin Steinsaltz Even-Israel (CC-BY-NC 4.0), Ein Mishpat Ner Mitzvah Nazir 41b, Attributed to Rashi Nazir 41b, Tosafot Nazir 41b, Tosefot Rid Nazir 41b, Peirush HaRosh Nazir 41b, Shitah Mekubetzet Nazir 41b, Steinsaltz Commentary Nazir 41b

כותרת הגיליון

כותרת הגיליון

×

Are you sure you want to delete this?

האם אתם בטוחים שאתם רוצים למחוק את זה?

×

Please Login

One must be logged in to use this feature.

If you have an ALHATORAH account, please login.

If you do not yet have an ALHATORAH account, please register.

נא להתחבר לחשבונכם

עבור תכונה זו, צריכים להיות מחוברים לחשבון משתמש.

אם יש לכם חשבון באתר על־התורה, אנא היכנסו לחשבונכם.

אם עדיין אין לכם חשבון באתר על־התורה, אנא הירשמו.

×

Login!כניסה לחשבון

If you already have an account:אם יש ברשותכם חשבון:
Don't have an account? Register here!אין לכם חשבון? הרשמו כאן!
×
שלח תיקון/הערהSend Correction/Comment
×

תפילה לחיילי צה"ל

מִי שֶׁבֵּרַךְ אֲבוֹתֵינוּ אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב, הוּא יְבָרֵךְ אֶת חַיָּלֵי צְבָא הַהֲגַנָּה לְיִשְׂרָאֵל וְאַנְשֵׁי כֹּחוֹת הַבִּטָּחוֹן, הָעוֹמְדִים עַל מִשְׁמַר אַרְצֵנוּ וְעָרֵי אֱלֹהֵינוּ, מִגְּבוּל הַלְּבָנוֹן וְעַד מִדְבַּר מִצְרַיִם, וּמִן הַיָּם הַגָּדוֹל עַד לְבוֹא הָעֲרָבָה, בַּיַּבָּשָׁה בָּאֲוִיר וּבַיָּם. יִתֵּן י"י אֶת אוֹיְבֵינוּ הַקָּמִים עָלֵינוּ נִגָּפִים לִפְנֵיהֶם! הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא יִשְׁמֹר וְיַצִּיל אֶת חַיָלֵינוּ מִכׇּל צָרָה וְצוּקָה, וּמִכׇּל נֶגַע וּמַחֲלָה, וְיִשְׁלַח בְּרָכָה וְהַצְלָחָה בְּכָל מַעֲשֵׂה יְדֵיהֶם. יַדְבֵּר שׂוֹנְאֵינוּ תַּחְתֵּיהֶם, וִיעַטְּרֵם בְּכֶתֶר יְשׁוּעָה וּבַעֲטֶרֶת נִצָּחוֹן. וִיקֻיַּם בָּהֶם הַכָּתוּב: "כִּי י"י אֱלֹהֵיכֶם הַהֹלֵךְ עִמָּכֶם, לְהִלָּחֵם לָכֶם עִם אֹיְבֵיכֶם לְהוֹשִׁיעַ אֶתְכֶם". וְנֹאמַר: אָמֵן.

תהלים ג, תהלים כ, תהלים קכא, תהלים קל, תהלים קמד

Prayer for Our Soldiers

May He who blessed our fathers Abraham, Isaac and Jacob, bless the soldiers of the Israel Defense Forces, who keep guard over our country and cities of our God, from the border with Lebanon to the Egyptian desert and from the Mediterranean Sea to the approach to the Arava, be they on land, air, or sea. May Hashem deliver into their hands our enemies who arise against us! May the Holy One, blessed be He, watch over them and save them from all sorrow and peril, from danger and ill, and may He send blessing and success in all their endeavors. May He deliver into their hands those who hate us, and May He crown them with salvation and victory. And may it be fulfilled through them the verse, "For Hashem, your God, who goes with you, to fight your enemies for you and to save you", and let us say: Amen.

Tehillim 3, Tehillim 20, Tehillim 121, Tehillim 130, Tehillim 144